Nieuwbouw
In de loop van de vijfezestig jaar dat onze werf nu bestaat zijn er veel soorten schepen gebouwd.
De eerste opdracht voor nieuwe schepen die Willem Lamme kreeg waren de drie Zestienkwadraten voor de meubelfabriek van Tijsseling in Nijkerk, daarna volgden de Vrijheidjes met de nummers V52 en V53.
De V52 was zeer succesvol in de wedstrijden en is de eerste boot van onze werf die Nederlands kampioen is geworden.

De meeste schepen die de werf hebben verlaten waren open zeilboten. Er zijn ook wat overnaadse vletten en een enkel kajuitzeiljacht gebouwd.
Het afbouwen van polyester rompen is ook veel gedaan.

De types zeilboten die gebouwd zijn zijn onder andere:
Piraat, Optimist, Europe, OK-jol, Solo, Twaalvoetsjol, Finn-jol, Olympia-jol, Flying Dutchman, Flying Junior, Jeugdboot (Pluis), Schakel, Spanker, Valk, Sharpie, Vrijheid, Zestienkwadraat, Pampus en Regenboog.
Deze schepen zijn gebouwd voor zowel toer- als wedstrijdzeilers.
Van onze schepen die voor het wedstrijdzeilen gebruikt worden zijn er in de loop der jaren al velen zeer succesvol geweest en zijn er veel prijzen mee gewonnen, onder andere in de Twaalvoetsjol 1 maal, Vrijheid 22 maal, Pampus 30 maal en Regenboog 7 maal.

De Vrijheid mag sinds enige jaren ook gebouwd worden met een romp van polyester. In deze uitvoering hebben we er ook al enkele gebouwd.

Voor van Wijk Maritiem in Leiden (voorheen Woubrugge) hebben we ook tientallen sloepen afgetimmerd, o.a. de modellen van Wijk 550, 621 Classic, 621 Lounge en de 830 Classic.
Voor eigen gebruik hebben we een 621 Classic afgetimmerd met extra brede en dikke potdekranden, houten motorkast met stuurstand, houten stuurstoel en hout op de banken, alles van Mahoniehout en afgelakt. Het dek, de vloer en opstapjes hebben we afgewerkt met massief Teakhout.

pampus
een nieuw gebouwde pampus
vrijheid
een nieuwe vrijheid met polyester romp